18 april 2018

WEES SLIM, SMEER JE IN!


We dromen van zonovergoten stranden en meterslange glijbanen aan het zwembad. Zelfs in eigen land zoeken we het water op als de zon zomaar even komt piepen. De zon geeft genot, plezier en energie! Maar in al ons enthousiasme vergeten we het belangrijkste! De zon heeft ook een keerzijde, is gevaarlijk en zorgt elk jaar opnieuw voor talloze bezoekjes aan de huisarts of het ziekenhuis.


We zetten de ‘spelregels’, of noemen het ’zonneregels’, dan ook nog eens graag op een rijtje:

  • “Deftig smeren doe je met een dertig.”: gebruik zonnemelk met een hoge factor, een UVA/UVB filter en weet dat een open tube maar 12 maanden bruikbaar blijft.
  • “Smeren is een werkwoord (en dat doe je best heel vaak).”: om de twee uur insmeren is écht nodig, ook al belooft de tube je een bescherming voor een hele dag!
  • “Smeer je in voor dag en dauw.”: na het ontbijt en zeker een half uur voor je buiten gaat moet je je al insmeren met zonnemelk. Geef het product wat tijd om in te werken,alleen zo kan je ervanuitgaan dat je met de nodige bescherming onder de zon komt.
  • “Zwem, droog, smeer, repeat.”: niets zo leuk als in het water spelen en ravotten. Maar zorg wel dat je na het zwemmen je meteen afdroogt en terug insmeert. Doe je dat niet, dan vormt elke druppel een klein vergrootglas op je huid en ga je super snel verbranden.
  • “Neem een siësta voor je huid.”: rond de middag staat de zon het hoogst en bereiken de zonnestralen hun meest schadelijke kracht. Zoek daarom de schaduw op, onder de parasol of gun je zelf zelfs wat afkoeling binnenshuis.
  • “Het belangrijkste water aan het strand, is die beker in je hand.”: urenlang zonnekloppen is nefast voor je ganse lichaam. Het beschadigt niet alleen je huid door verbranding, maar het kan ook zorgen voor uitdroging, koorts en misselijkheid. Zo een zonneslag krijg je als je teveel vocht verliest en aan te hoge temperaturen werd blootgesteld. Drink bij heet weer dus minstens elk uur een beker water.
  • “Met een pet, een T-shirt en een bril doe je wat je wil”: de beste bescherming tegen de zon is droge, katoenen kledij. Er bestaat zelfs kledij die UV stralen niet doorlaat. Voeg daar een pet en zonnebril aan toe om een zonneslag en schade aan de ogen te vermijden. Elk stukje huid dat dan nog niet bedekt is,smeer je in met zonnemelk.

Campagne

Campagnebeeld: download hier

Concept: Peter Van Rossum


In de media


Meer info

Wil je meer info over deze campagne dan kan je steeds contact opnemen met ons via info@leefbrandveilg.be